Kotel na pelete VarioWIN 

 

    

 

 

Odlična rešitev za novogradnje


Vsestranski in prilagodljiv kotel na pelete predstavlja idealno rešitev, ki zadosti potrebam po toploti do 12 kW. S postavitveno površino, ki ne zajema niti polovice kvadratnega metra ter različnimi možnostmi dovajanja in skladiščenja pelet, lahko ta kompakten kotel na pelete kadar koli namestimo v kateri koli prostor v hiši. V povezavi s hranilnikom ogrevalne vode je ta način ogrevanja še posebej primeren za objekte z majhno potrebo po toploti kot npr. pasivne in nizkoenergijske hiše.


Učinkovit, kompakten, prilagodljiv


Majhna in kompaktna izvedba kotla omogoča postavitev le tega kjer koli v hiši – od kleti do podstrešja. Vse hidravlične in varnostne komponente so vgrajene neposredno v napravi in tako kurilnica ni potrebna. Tisočkrat preverjena in večkrat nagrajena tehnologija skrbi za učinkovito in čisto izgorevanje tudi v območjih nizke moči. Vgrajeni mehanizmi za avtomatsko čiščenje kotla skrbijo za večje udobje pri upravljanju, saj potrebe po oskrbi in čiščenju kotla zmanjšajo na minimum. Prilagodljivost se odraža tudi v 3 načinih dovajanja pelet: ročnem, pnevmatskem s patentiranim sesalnim sistemom ali neposrednim dovajanjem s polžnim sistemom. Prav tako so mogoče različne možnosti skladiščenja pelet.

 


 

 

Vse v ENEM


Praktična rešitev vredna svoje cene: kotel na pelete + sistem dovajanja + rezervoar pelet – vse v ENEM. Praktičnost in prilagodljivost kotla omogoča hranilnik ogrevalne vode (hranilnik LAB) s katerim se odlično prilagaja toplotna moč med 1 -12 kW in omogoča še posebej učinkovito, prostorsko varčno in cenovno ugodno rešitev za objekte z majhnimi potrebami po toploti. Neposredno dovajanje pelet s polžnim sistemom in povezava z ustreznim rezervoarjem iz jeklene pločevine.

 

 

 

 

Opis izdelka
 • Popolnoma avtomatsko čiščenje kotla in odstranjevanje pepela
 • Prilagodljive rešitve za dovajanje pelet – 3 možnosti
 • Različne možnosti za skladiščenje pelet
 • Možna postavitev s hranilnikom ogrevalne vode
 • Vse hidravlične in varnostne komponente vgrajene v napravi
 • Moduliran gorilnik iz legiranega jekla
 • Upravljalna enota InfoWIN
 • 2 načina upravljanja, enostavnejša REG ali naprednejša MES PLUS
 • Opremljen za dovod zunanjega zraka za izgorevanje
   

 

Ostala dokumentacija

Komercialni prospekti 

 

VarioWIN