Dimniki 

Enoslojni dimniki iz nerjaveče pločevine Lim-mont
/files/www.veto.si/ponudba/8.1 DIMNIKI/enoslojni-limmont-dimniki.jpg

Enoslojni dimovodni elementi iz nerjaveče plemenite pločevine Aisi 316L Ba so primerni zlasti za sanacije obstoječih dimnikov ter njihovo predelavo. Dimniki ustrezajo uporabi po SIST EN 1856-2 za podtlačne dimnike in nadtlačne odvodnike dimnih plinov.

 

Ustrezno dimenzionirani in pravilno vgrajeni dimovodni elementi lahko obratujejo priključeni na kurilne naprave na trda goriva, olje ali plin, kjer konstantna temperatura dimnih plinov ne presega 400°C in delujejo v podtlaku. Ustrezajo torej plinskim kotlom, pečem na olje/plin  z gorilcem, kotlom na lesno biomaso, štedilnikom, kaminom, ognjiščem itd. 

 

  navodila za vgradnjo izjava o lastnostih 

Troslojni dimniki iz nerjaveče pločevine Lim-mont
/files/www.veto.si/PONUDBA/8.1 DIMNIKI/troslojni-dimovodni-elementi.jpg

Troslojni dimovodni elementi iz nerjaveče plemenite pločevine Aisi 316L Ba so primerni zlasti za gradnjo novih dimnikov in nadtlačnih odvodnikov dimnih plinov. Dimniški sistem je običajno nameščen zunaj ob objektu, v nekaterih primerih pa tudi v notranjosti zgradbe.

 

Dimovodni elementi so sestavljeni iz treh slojev: notranja tuljava, izolacija in zunanja tuljava. Izolacija med dvema cevema je iz mineralne volne debeline 25 ali 50 mm. Izolacija je negorljiva in odporna na visoke temperature.

 

Dimniki ustrezajo uporabi po SIST EN 1856-1 za podtlačne dimnike in nadtlačne odvodnike dimnih plinov. Ustrezno dimenzionirani  in pravilno vgrajeni dimovodni elementi lahko obratujejo priključeni na kurilne naprave na trda goriva, olje ali plin, kjer konstantna temperatura dimnih plinov ne presega 400°C in delujejo v podtlaku. Ustrezajo torej plinskim kotlom, pečem na olje/plin  z gorilcem,  kotlom na lesno biomaso, štedilnikom, kaminom, ognjiščem itd. 

 

 navodila za vgradnjo izjava o lastnostih 

Plastični dimniki za kondenzacijske peči Almeva
/files/www.veto.si/PONUDBA/8.1 DIMNIKI/almeva_dimniski_sistemi_plasticni.jpg

Dimniški sistemi vodilnega evropskega proizvajalca plastičnih dimnikov se uporabljajo za odvod dimnih plinov iz kondenzacijskih in nizkotemperaturnih kotlov z največjo temperaturo dimnih plinov 120°C. Napreden in moderni sistem odvoda dimnih plinov je dosežen s švicarsko natančnostjo ter kvaliteto cevi in ostalih elementov. Sistem dosega brezhiben pretok dimnih plinov in nizko raven lepljivosti. Zagotovljena je hitra in enostavna montaža sistemov predvidenih za tlačne in visoko tlačne odvode dimnih plinov ter sisteme v mokrem načinu delovanja. Primerni so za nove dimnike, obnovo obstoječih dimnikov in odvodnikov, ter možnost za vgradnje znotraj ali zunaj. Na voljo je več kot 200 elementov različni dimenzij, skupaj več kot 2.250 kataložnih izdelkov, kot celovito ponudbo za odvod dimnih plinov in različne načine vgradnje z zajamčeno kakovostjo.

 

 

navodila za vgradnjo izjava o lastnostih