Zgodovina podjetja 

Podjetja je bilo ustanovljeno 1993, ko se sta se Vinko in Stanislava Frelih odločila, da pričneta svojo samostojno podjetniško pot. Že od same ustanovitve je bil program prodaja ogrevalne in sanitarne opreme. Začetki poslovanja so se odvijali doma z majhno pisarno in s skladiščem kar v garaži. Že v roku dobrega leta sta v vasi najela preurejen hlev in skladišče preselila na lokacijo ki je omogočala lažje ravnanje z blagom. Z rastjo podjetja so prostori kmalu postali  premajhni  in nepraktični  (ločeni lokaciji , brez parkirnih mest in problem pri kamionski dostavi..).

 
Zato sta  v  letu 1997 sprejela odločitev za nakup novih poslovnih in trgovinskih prostorov  v Radovljici in najela skladiščne prostore v enem delu bivše tovarne Veriga v  Lescah. S tem so bili podani tudi pogoji za razširitev prodajnega programa tako na ponudbi  ogrevalne  in  sanitarne opreme. Krog strank, predvsem inštalaterjev in vodovodarjev se je povečeval in so tudi ti prostori kmalu postali premajhni in zaradi dvojne lokacije nepraktični. 
 
V  letu 2000 je podjetje uspešno izlicitiralo in odkupilo  celotni mizarski kompleks MIRA na Šercerjevi ulici v Radovljici. Stavbo je bilo potrebno v celoti prenoviti, saj so bili prostori namenjeni mizarski dejavnosti z vsemi stroji in opremo, katero je bilo potrebno nekako prodati in prostore preurediti v trgovino in skladišče. Trgovina in razstavni prostor s pripadajočimi pisarnami, garderobo, čajno kuhinjo in sanitarnimi prostori v pritljičju merijo 400m2, skladiščni prostori in dva ločena skladiščna prostora v velikosti 1000m2. Učinkovito je urejen tudi dostavni prostor za natovarjanje in raztovarjanje blaga. Lokacija razpolaga tudi z ustreznim številom  parkirnih mest za stranke in zaposlene.
 
Podjetje je že kmalu po ustanovitvi začelo sodelovati  tudi s podjetji iz iste branže, glavni akterji so bili Eltron Kranj, Vodoterm  Radomlje in Tilia Novo mesto .Sodelovanje je temeljijo na izmenjavi blaga in medsebojnem dogovoru glede pogojev do naših glavnih kupcev to je inštalaterjev in ostalih trgovin s katerimi smo v tistem času sodelovali. 5 Fiver je zastopal določene domače proizvajalce, kjer je imel dobre prodajne pogoje in s tem omogočene pogajalske pozicije za izmenjavo blaga. Za blago predvsem iz uvoza in povsod tam kjer ni imel direktnih kontaktov s proizvajalci in zastopniki za določene blagovne skupine je bilo tako sodelovanje koristno za vse vpletene, ki nam je vsem skupaj omogočalo nadaljnji  razvoj in rast vpletenih podjetij.
 
Ker je tako sodelovanje med omenjenimi podjetji preraslo prvotno idejo, so se lastniki podjetij odločili vse skupaj nadgraditi in ustanoviti enotno podjetje s prostori in sedežem v Ljubljani. Tako je bilo v letu 2001 ustanovljeno podjetje VETO Veletrgovina s svojimi lastnimi prodajnimi in skladiščnimi prostori, katero opravlja vse nabavne in veleprodajne funkcije, ostale trgovine postanejo maloprodaje in skrbijo za trg na svoji lokaciji. S tem 5 Fiver skrbi za maloprodajo obrtnikom in končnim kupcem na svojem lokalnem področju. Vse  nabave iz omenjenih trgovin se tako združijo v VETU veletrgovini.
 
V nadaljevanju se Veto Veletrgovina reorganizira, lastnika VETA postaneta lastnika Eltron in Vodoterm, Tilia izstopi, 5 Fiver postane pridruženi član kateremu se v nadaljevanju priključi Slada Celje in Megaterm Nova Gorica in v letu 2020 Meža Prevalje in Inhouse Beltinci.
 
Danes je podjetje 5 Fiver prepoznavno na področju ogrevalne in sanitarne opreme. V sodelovanju z pogodbenimi izvajalci, tako lahko uredimo vse od projektne dokumentacije, svetovanja, dobave izbranega materiala, vgradnje, servis vgrajene opreme in garancijo na opremo in izvedbo.